Rosanne van Sandwijk

De Nederlandse mezzosopraan Rosanne van Sandwijk was winnaar van de Grachtenfestivalprijs 2014.

Zij maakte haar debuut bij de Nederlandse Nationale Opera in Gluck’s Iphigénie en Tauride, onder leiding van Marc Minkowski. In het seizoen 2015/2016 zong zij bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Bach’s Magnificat, onder leiding van Iván Fischer. Ander hoogtepunt in dat seizoen was o.a. Cherubino in Le nozze di Figaro met het Orkest van de 18e Eeuw. Zij zong succesvol Dorabella in Cosi fan tutte met het zelfde orkest evenals Mozart’s Mis in c, Grosse Messe, onder leiding van Kenneth Montgomery en Mozart’s concert aria Ch’ío mi scordi dite met Kristian Bezuidenhout.

Rosanne zong bij verschillende gelegenheden als alt in Bach’s passies en cantates en zong religieuze werken van Mendelssohn, Haydm, Saint-Saëns, Beethoven en Duruflé.

Optredens in 2017/18 zijn o.a.  Annio in La Clemenza di Tito met het Orkest van de 18e eeuw, concerten Concerto Köln in Nederland, België en Duitsland, en Tweede Dame in Die Zauberflöte tijdens het Festival d’Aix-en-Provence, gepresenteerd bij de Nederlandse Nationale Opera in 2018/19.

Rosanne van Sandwijk studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Roberta Alexander en studeerde cum laude af.