Fabio Trümpy

Foto Fabio TrumpyDe Zwitserse tenor Fabio Trümpy studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Zurich en zang aan de Musikhochschule in die stad. Zijn zangopleiding vervolgde hij bij Margreet Honig aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium.

Fabio Trümpy voltooide zijn studie aan de Nieuwe Opera Academie in 2004.  Hij heeft verscheidene opera- en operetterollen gezongen, waaronder Tamino in Mozarts Zauberflöte, Camille in Lahars Die lustige Witwe en Pane in ͚Rameau͛s La Calisto.

Op zijn repertoire staan o.a. grote werken als Händels Messiah, Haydens Die Schöpfung, Mozarts Requiem en Missen en partijen in Bachs Johannes en Matthäus Passion.

Recent keerde Fabio terug naar de Opera van Zurich als Oronte in Händels Alcina, zong hij Don Ottavio in Don Giovanni in Versailles. Ook zong hij de Evangelist in Bach͛s Johannes Passion met Les Musiciens du Louvre onder leiding van Marc Minkowski.

Hoogtepunten van het 2017/18 seizoen zijn o.a. zijn debuut bij het Bolshoi in Moscow als Oronte, Mozarts Requiem met Les Musiciens du Louvre onder leiding van Marc Minkowski en Schuberts Stabat Mater met het Nederlands Radio Philharmonisch Orkest onder leiding van James Gaffigan.